Friday, February 4, 2011

Movie This Week

hari nie aku rase aku nak tulis pasal citer lame2 yang bagi aku best lah....

Batman
citer nie ada lima siri..
1st - Batman
citer die pasal batman mase mule2 dulu banteras jenayah...
musuh die adalah two face dan joker...
2nd - Batman Returns
sambungan dari batman...
kali nie musuh die penguin ngan cat women...
banyak gak aksi dalam move nie...
3rd - Batman Forever
sambungan dari batman return...
kali nie lain skit...
time nie korang leh tengok cam ne rabin 2 muncul dalam hidup batman...
musuh die two face ngan the ridle..
agak best gak r....
4th - Batman Begins
kali nie memang bukan dari sambungan batman forever...
batman begins mengisahkan tentang macam mne batman nie boleh "terhasil"...
memang menarik citer die....
musuh die kali nie memang pelik...
musuh die scarecrow ngan cikgu die yang ajar die mase mule2 dulu...
5th - Batman The Dark Knight
kali nie batman memang keje keras r...
dah lah scarecrow 2 x mati lge...
pastu joker pn ade skali....
harvey plak baru nak jadi two face....
memang agak sedap jugak r citer die...


fakta tentang batman....
1) batman punye kostum "patah tengkok" dari 1st sampai begins,menyebabkan batman x leh nak pusing kepala...
2) kereta dan gadget batman 2 memang real dan dibuat khas untuk citer 2 je....
3) kereta batman ada api kat belakang dan bukannya ekzos tapi hanya sekadar hiasan...
4) kereta masa dark knight 2 menggunakan enjin jet dan moto mase dark kight plak pakai enjin helikopter...
5) jet ngan bot batman kluar skali je mase citer forever....
6) musuh batman semua sebenarnya baik kecuali joker ngan scarecrow...
     -cat women jadi sebab die kene bunuh,pastu ada kucing yang bagi semangat die kat pompuan 2...
     -two face jadi sebab terbakar kat muke and korang leh tengok mase dark knight....
     -penguin jadi jahat sebab mak bapak die buang die and semua orang x leh terime die...
     -cikgu die plak jadi jahat sebab si batman nie gi musnahkan tempat die blaja dulu...
7) batman ngan robin sebenarnya salah satu dari citer batman tapi x dapat sambutan kerana dah banyak sangat merepek....citer nie sambungan dari Forever...watak arnold dalam citer nie Mr Freeze...memang merepek sebab kostum batman ada puting,pastu ada plak bat women...memang x tersenarai r citer nie...

sampai sini je r
aku akan update citer2 2010 plak lepas nie...

No comments:

Post a Comment